Baardtransplantatie

GRATIS
analyse
t.w.v. €399,-

Bent u geschikt?

Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie

Haartransplantatie inhammen

Perfecte baardtransplantatie

Een snor- of baardtransplantatie is een permanente oplossing als er weinig of geen haar op je gezicht zit. Een mooie volle baard is voor veel mannen de ultieme vorm van mannelijkheid. Probleem voor sommige mannen is, dat op sommige plekken de baard niet volledig door groeit. De baardharen zijn dan te zwak of te dun. Het hebben van een volle baard is genetisch en hormonaal bepaald. Zo hebben sommige mannen meer haarzakjes dan andere mannen, die daarom vaak kiezen voor een baardtransplantatie. Wanneer je veel haarzakjes hebt, kun je een dikkere vollere baard krijgen. In de haarzakjes vindt een proces plaats dat bepalend is voor je baardgroei. De aanmaak van androgenen wordt dan weer beïnvloed door twee mannelijke hormonen, namelijk testosteron en dihydrotestosteron. Testosteron zorgt voor de dikte van de haren en stimuleert de haarzakjes. Dihydrotestosteron zorgt voor het aantal haarzakjes en de dichtheid van de haarzakjes.

Uitleg over baardgroei

In een haarzakje wordt testosteron omgezet in dihydrotestosteron (mannelijke hormonen). Sommige mannen hebben haarzakjes die minder gevoelig zijn voor DHT en krijgen hierdoor geen nieuwe haren. Dit is overigens ook de reden dat vrouwen geen gezichtsbeharing hebben. Vrouwen hebben namelijk te weinig van deze hormonen in het lichaam om gezichtsbeharing te stimuleren, ondanks het feit dat vrouwen wel haarzakjes in het gezicht hebben. Om toch een mooie mannelijke uitstraling te creëren, is het mogelijk om bij Elite Hair Istanbul een baardtransplantatie uit te laten voeren. Na de 9e maand na de baardtransplantatie krijg je een natuurlijke uitstraling en krijg je de baard die je wilt. Een baardtransplantatie duurt gemiddeld 4 tot 6 uur. De pijn is minimaal en er blijft geen litteken achter na de operatie.

Wie kan een baardtransplantatie laten doen?

Ben ik geschikt voor een baardtransplantatie?

Die vraag gaan we direct beantwoorden tijdens een online-consult. Niet iedereen is namelijk geschikt voor een haartransplantatie en/of baardtransplantatie. Alleen als de haarfollikels van goede kwaliteit zijn, is een haartransplantatie van de baard mogelijk. Daarnaast speelt het verwachtingspatroon van de patiënt en de grootte van het ontvangstgebied een grote rol.

Groeit je baard sneller als je scheert?

Regelmatig scheren van je baard heeft geen invloed op je baardgroei. Je haren worden er ook niet dikker, voller of harder van. De reden dat veel mensen dit denken, komt omdat de meeste mannen in de pubertijd beginnen met scheren. En het is juist in deze periode dat de haargroei versnelt vanwege de veranderingen in de hormoonspiegel, maar dat heeft echter weinig met het scheren te maken.

Haartransplantatie

Hoe wordt de wenkbrauw transplantatie uitgevoerd?

1

1. Voorbereiding op de operatie

In het eerste stadium vindt er een consult plaats. De baard- en snorlijn worden afgetekend. Er wordt een bloedtest uitgevoerd en alleen een deel aan de achterkant (donorgebied) van het hoofd wordt haar weggeschoren. In dit stadium wordt gebruik gemaakt van pijnloze lokale anesthesie.

2

2. Haarzakjes eruit halen

Deze fase omvat het verwijderen van haarzakjes uit het donorgebied. De haarzakjes worden verwijderd met behulp van een micro motor met 0,7 of 0,8 mm ponspunten, en dus wordt het haarzakje met inbegrip van de haarwortel verwijderd. Alleen het relevante haarzakje wordt verwijderd zonder ander weefsel te beschadigen. Eén haarzakje produceert gemiddeld 2,5 tot 3 haarzakjes. Bij baard- of snorimplantatie worden tussen de 100 en 2000 haarzakjes geïmplanteerd. De verwijderde haarzakjes worden verzameld in een speciale oplossing om de levensduur van de haarzakjes te waarborgen.

3

3. Kanalen openen

Deze fase, namelijk het openen van de kanalen, is in het proces van haartransplantatie het meest wezenlijk. Nadat de lokale anesthesieprocedure is voltooid, zal de gespecialiseerde arts de kanalen openen met de FUE-ICE methode of de SAPPHIRE methode, afhankelijk van de dikte en diepte van de haarzakjes.

In de DHI methode worden de haarzakjes, die in een speciale oplossing worden bewaard, door de specialisten in verschillende Choi-pennen geplaatst. De haarzakjes worden gesorteerd en geplaatst in de Choi-pennen als enkelvoudig (1 haarzakje) of meervoudig (2 of meer haarzakjes). De gespecialiseerde arts voert de haartransplantatie rechtstreeks uit met de Choi-pen in overeenstemming met de juiste richting en diepte, zonder kanaalopening.

4

4. Implanteren van de haarzakjes

In deze fase zullen de specialisten de haarzakjes één voor één in de kanalen plaatsen die door de gespecialiseerde arts zijn geopend. Geduld is erg belangrijk tijdens dit proces. Deze fase duurt gemiddeld 4 tot 6 uur, afhankelijk van het aantal haarzakjes. Daarbij kan de patiënt in de operatiekamer naar de televisie kijken of luisteren naar muziek, zodat hij zich niet verveelt. Nadat de transplantatie is voltooid, zorgt de gespecialiseerde arts voor de laatste controles en wordt het gebied waar de haarzakjes worden geplaatst bedekt met een kleine verband.

Vallen de haartjes uit na een baardtransplantatie?

Vanaf de 10e dag na de transplantatie zullen de korstjes uitvallen en de haartjes zullen tijdelijk uitvallen. Dit is een verwachte uitval en vanaf de 4e maand tot de 8ste maand zullen de haren weer groeien. De baardtransplantatie is een permanente oplossing en de geïmplanteerde haren zullen levenslang groeien.

kan de baardtransplantatie samen met haartransplantatie toegepast worden?

Als de persoon die een baardtransplantatie zal ondergaan ook een haartransplantatie wil of andersom, wordt er gekeken of er voldoende haarzakjes beschikbaar zijn. Borsthaar kan indien nodig is ook gebruikt worden. Aangezien de haarzakjes uit het donorgebied (achterkant van hoofd) zowel voor haar als baard zullen worden gebruikt, moet er een geschikte planning worden gemaakt. Het implanteren gebeurt zonder de haarzakjes te beschadigen. Bovendien moeten de haarzakjes die geschikt zijn voor transplantatie op de baard worden geïmplanteerd en de haarzakjes die bestemd zijn haartransplantatie moeten daar dan ook voor gebruikt worden. Op deze manier kunnen haar- en baardtransplantatie in 1 sessie tegelijk worden gedaan.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.