Fue-ice Haartransplantatie

GRATIS
analyse
t.w.v. €399,-

Bent u geschikt?

Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie

Haartransplantatie inhammen

Fue-Ice haartransplantatie techniek

Er zijn verschillende methoden om haar te transplanteren. Een daarvan is de FUE-ICE haartransplantatie. Deze methode verschilt niet van de andere methoden van transplantatie: het verschilt alleen in de manier waarop het transplantaat wordt behandeld voordat het wordt overgedragen. Het is een klein, maar zeer essentieel verschil, omdat het resultaat na relatief korte tijd vrij goed zichtbaar is. Het belangrijkste kenmerk van de FUE-ICE methode is dat de haarzakjes in een koude oplossing worden bewaard. Met behulp van de ICE-techniek wordt de structuur van de geïmplanteerde haarwortels versterkt en wordt hun levensduur verlengd. De grafts die geëxtraheerd en in koude temperatuur bewaard zijn, worden daarna op dun behaarde en kale plekken geïmplanteerd. FUE-ICE haartransplantatie kan uw voorkeursmethode zijn, omdat deze methode geen zichtbare sporen nalaat na de ingreep. De littekens zijn erg klein en vaak alleen zichtbaar wanneer het haar helemaal afgeschoren wordt. Na een ICE FUE behandeling wordt meestal een dag rust aanbevolen.

Voor wie wordt de Fue-Ice haartransplantatie techniek aanbevolen?

De FUE-ICE methode kan worden toegepast bij patiënten die veel haarverlies hebben en vanaf de voorzijde tot en met de kruin haartransplantatie nodig hebben. Het voordeel van de FUE-ICE methode is dat de methode haartransplantatie in één sessie mogelijk maakt. Deze methode wordt vooral aanbevolen voor patiënten die meer dan 3.000 tot 6.000 haarzakjes nodig hebben, dan moet wel het donorgebied van goede kwaliteit zijn. In sommige gevallen wordt de FUE-ICE methode echter niet aanbevolen. Voor patiënten met weinig haarverlies die alleen een haartransplantatie nodig hebben voor meer haardichtheid, worden verschillende methodes aanbevolen.

Haartransplantatie
Hoe wordt de Fue-Ice methode uitgevoerd?

1

1. Voorbereiding op de operatie

Allereerst vindt er een online consult plaats. De gewenste vorm van de wenkbrauwen wordt afgetekend. Er wordt een bloedtest uitgevoerd en alleen op een kleine deel aan de achterkant (donorgebied) van het hoofd wordt haar weggeschoren. In dit stadium wordt gebruik gemaakt van pijnloze lokale anesthesie.

2

2. Haarzakjes eruit halen

Deze fase omvat het verwijderen van haarzakjes uit het donorgebied. De haarzakjes worden verwijderd met behulp van een micro-motor met 0.5 of 0.8 mm ponspunten, en dus wordt het haarzakje met inbegrip van de haarwortel verwijderd. Alleen het relevante haarzakje wordt verwijderd zonder ander weefsel te beschadigen. Eén haarzakje produceert gemiddeld 2,5 tot 3 haarzakjes. De verwijderde haarzakjes worden verzameld in een speciale oplossing om de levensduur van de haarzakjes te waarborgen.

3

3. Kanalen openen

Deze fase, namelijk het openen van de kanalen, is in het proces van haartransplantatie het meest wezenlijk. Nadat de lokale anesthesieprocedure is voltooid, zal de gespecialiseerde arts de kanalen openen met een scherpe dunne punt die we ‘laterale spleet’ noemen. De gespecialiseerde arts zal de kanalen voorzichtig één voor één in de juiste richting en diepte openen. Als de geopende kanalen in de juiste richting staan en de juiste diepte hebben, geeft dat bij de haartransplantatie een natuurlijke aanblik.

4

4. Implanteren van de haarzakjes

In deze fase zullen de specialisten de haarzakjes één voor één in de kanalen plaatsen die door de gespecialiseerde arts zijn geopend. Geduld is erg belangrijk tijdens dit proces. Deze fase duurt gemiddeld 2,5 tot 4 uur, afhankelijk van het aantal haarzakjes. Daarbij kan de patiënt in de operatiekamer naar de televisie kijken of luisteren naar muziek, zodat hij zich niet verveelt. Nadat de transplantatie is voltooid, zorgt de gespecialiseerde arts voor de laatste controles en wordt het gebied waar de haarzakjes worden geplaatst bedekt met een verband.

Voordelen van Fue-Ice
Nadelen van Fue-Ice

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.