Elite Hair Istanbul

Haargroei na haartransplantatie

GRATIS
haaranalyse

Bent u geschikt?

Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie

Geduld is een schone zaak, zeker als het aankomt op hoe snel haar groeit na haartransplantaties. Waar u misschien ergens had gedroomd om met een volle bos haar het vliegtuig vanuit Turkije terug naar huis te stappen, valt de werkelijkheid wellicht tegen. Haar groeit nou eenmaal niet sneller dan gemiddeld een centimeter per maand en dan moet de haargroei na transplantatie eerst nog een paar maanden opstarten. Het duurt vaak zo een jaar voordat u het gewenste effect heeft van uw haartransplantatie.

Wanneer groeit haar na haartransplantatie?

Wanneer na haartransplantatie groeiproces op gang komt is voor een groot deel afhankelijk van uw eigen levensstijl. In de regel begint dit ongeveer na 3-4 maanden. Bij een transplantatie worden grafts geoogst uit uw achterhoofd. Deze worden vervolgens teruggeplaatst op de plekken waar u kaalheid ervaart. U kunt zich wellicht voorstellen dat dit voor een haarzakje een flinke verandering is. Net zoals bijvoorbeeld bij het verplanten van een boom, moet een haarzakje eerst wortel schieten en herstellen van het verplanten. Na een paar dagen is het haarzakje genesteld en laat het niet meer zomaar los. Uiteindelijk is het ongeveer 3-4 maanden na de haartransplantatie wanneer het groeiproces echt zichtbaar wordt en de eerst donshaartjes op het hoofd verschijnen.

Haartransplantatie groeiproces

De haargroei na transplantatie is een proces van ongeveer een jaar. Daarna is het wel duidelijk hoe uw kapsel eruit komt te zien. Bij veel korte mannenkapsels is het haar zelfs al op lengte en is het proces al afgerond. Wij nemen u mee door het groeiproces.

Haartransplantatie

Na 10 dagen

De haarzakjes zijn geworteld en laten niet meer los. Ook de korsten die u nog op uw hoofdhuid had zitten na de ingreep beginnen van uw hoofd te vallen. U kunt weer een normale houding aannemen tijdens het slapen, een pet dragen is geen probleem en haren wassen kan weer op de manier waarop u gewend was. Als de korstjes weg zijn is het niet meer te zien dat u een haartransplantatie bent ondergaan.

Na 1-3 weken

De nieuw geplante haartjes of stoppels vallen uit. Niets om van te schrikken. Dit noemen we ‘shockloss’. Het is het proces waarbij het haarzakje de haren die het nog had laat vallen, maar zelf achterblijft in de hoofdhuid en weer begint met nieuw haar. Nu gaat het groeiproces dus echt beginnen.

Een maand na haartransplantatie

De getransplanteerde haren zijn uitgevallen. Ook het laatste beetje roodheid is verdwenen. Tot die tijd leek het nog een beetje alsof u iets te lang met het hoofd in de Turkse zon had gezeten. Bij de één houdt deze roodheid wat langer aan dan bij de ander. U kunt altijd contact opnemen met de kliniek wanneer u zich hier zorgen over maakt.

Waarom Elite Hair Istandbul

Haartransplantatie bij Elite Hair Istanbul

Nederlandse
begeleiding

100% tevredenheids-
garantie

Kosteloos
consult

24/7 ondersteuning
Via WhatsApp

Gecertificeerde
kliniek

Onbeperkt
aantal Grafts

Na 3-4 maanden

De eerste nieuwe haren komen door. Dit is vooral nog ‘babydons’. Erg dun, vlassig, licht van kleur en een beetje krullend. Wellicht zult u denken: “is dit het nou?”. Nee, dit is de eerste stap van het groeiproces. Dit betekent dus dat het goed gaat met uw haartransplantatie. Ook kunt u in principe weer alles doen met uw haar. Verven, met een tondeuse er overheen. Alles kan en mag weer, zonder dat het nadelig is voor uw haartransplantatie.

Na ongeveer 6 maanden

De haartjes worden al wat dikker en krijgen kleur. Ze kunnen nog wel wat vlassig zijn. Geduld is nog steeds een schone zaak. Vanaf nu zal het ongeveer met een centimeter per maand groeien.

Een jaar na haartransplantatie

De effecten van uw haartransplantatie zijn duidelijk merkbaar. Het haar bootst de eigenschappen van het donorhaar na. Het krijgt dus dezelfde kleur, structuur en dikte. Bij kortere kapsels is het kapsel al ongeveer helemaal op lengte. Voor langere haren is het nog even wachten.

Haartransplantatie

Haargroei stimuleren na haartransplantatie

Voor veel mensen voelt een jaar als veel te lang. Dat begrijpen we bij Elite Hair Istanbul als geen ander. Het liefst zou u alle middeltjes uit de kast trekken om de haargroei te stimuleren na uw haartransplantatie zodat u sneller een volle bos heeft. Een wondermiddel zoals in tekenfilms bestaat echter niet. Hoe snel haar groeit na haartransplantatie is iets waar u maar beperkt invloed op hebt. Het stimuleren van de haargroei is vooral een kwestie van gezond leven en goed voor haar en hoofdhuid zorgen. Volg daarom altijd de adviezen van uw kliniek op.

Uitstekende nazorg na haartransplantatie

Wanneer u zeker wil weten dat het herstelproces goed verloopt na uw haartransplantatie, dan kunt u terecht bij Elite Hair Istanbul. Wij begeleiden u voor en tijdens, maar ook na de ingreep. U krijgt van ons middelen mee om het herstelproces op gang te brengen en ook hebben we shampoos en lotions om de haargroei na transplantatie mee op gang te brengen door de huid goed te voeden. Neem dus contact op met Elite Hair Istanbul.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.