Haartransplantatie mislukt

haartransplantatie Turkije

Bij sommige haarklinieken is er een kleine kans dat een haartransplantatie mislukt. We krijgen dan ook vaker de vraag: “Ik heb spijt van haartransplantatie, wat kan ik nu doen?”. Wij kunnen ervoor zorgen dat het resultaat wordt hersteld. De oorzaken van een mislukte haartransplantatie liggen uiteen en een deel ervan kunt u door uw eigen handelen zelf al voorkomen! Het belangrijkste om bij stil te staan is dat de markt voor haarimplantaties zich met de tijd ontwikkeld en technieken steeds beter worden. Als een haarkliniek niet op de ontwikkelingen inspeelt kan het zomaar zo zijn dat de haarspecialisten in zo’n kliniek met technieken werken die enkele jaren verouderd zijn. Hierdoor ontstaat er het risico dat een haartransplantatie mislukt als gevolg van oude werkwijzen en middelen.

Wat te doen als een haartransplantatie mislukt is?

Haartransplantaties mislukken bijna nooit. Soms hoeft het niet werkelijk zo te zijn dat een haartransplantatie mislukt, maar kan het gewenste resultaat uitblijven waardoor men zich teleurgesteld voelt. Vandaag de dag is niet iedere haarkliniek even professioneel en worden soms niet de beste technieken gebruikt om een haarimplantatie te doen. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat een kliniek weldegelijk conform de kwaliteitsrichtlijnen werkt, maar dat de vooropgestelde verwachtingen van iemand niet realistisch zijn en daardoor in teleurstelling uitmonden. Hoe dan ook kan men nog heel wat doen indien een haartransplantatie mislukt. Onze haarkliniek kan ongewenste of onnatuurlijke resultaten van andere klinieken (deels) wegnemen of zelfs verbeteren. 

Mislukte haartransplantatie herstellen

Een vraag die bij sommige mensen rijst is of een mislukte haartransplantatie nog hersteld kan worden. Het antwoord is: Jazeker! Dat is mogelijk. Als het resultaat bijvoorbeeld een minder sterk effect heeft als gedacht kunt u bij ons een nieuwe haarimplantatie ontvangen. De enige voorwaarde die hiervoor nodig is is dat u beschikt over voldoende donormateriaal. Indien er te vaak een haartransplantatie in het verleden is mislukt of omdat u, om wat voor reden dan ook, over te weinig haren in een donorgebied beschikt bestaat de mogelijk dat er van een operatie wordt afgezien. Dat zal echter niet vaak voorkomen.

Aan de andere kant bestaan er nog andere technieken om een mislukte haardos te camoufleren. Zo kan er micro haar pigmentatie worden toegepast. Hiermee bootst men haarstoppels na die een ‘pas geschoren’-look geven aan de hoofdhuid. Dit is ideaal om voor haar verdichting te zorgen of om littekenweefsel te maskeren. Plekken waar het haar dunner begroeid is wordt door de donkerdere pigmentatie gemaskeerd. Zoals u ziet zijn er verschillende manieren om een haardos te herstellen wanneer een haartransplantatie mislukt is.

Voorkomen dat een haartransplantatie mislukt

Een veelvoorkomende reden van een mislukte haartransplantatie is dat de kliniek verouderde technieken toepast. Het spreekt daarom voor zich om zulke praktijken te vermijden. Om zeker te zijn over de kwaliteit kunt u voorkomen dat een haartransplantatie mislukt door bij onze haarkliniek een behandeling van een professionele haarchirurg te ontvangen. Een andere reden waardoor een haartransplantatie mislukt is doordat de uitvoerend haarspecialist nog onervaren is en geen ondersteuning heeft van een ervaren specialist. Bij ons voorkomt u dat ook. Anderzijds is het mogelijk dat de persoon waarop de haarimplantatie is uitgevoerd eigenlijk een ongeschikte kandidaat is met weinig kans van slagen. Een haarkliniek kan bijvoorbeeld niet eerlijk zijn over het eindresultaat of over de kans van slagen in de hoop om een potentiële klant alsnog over te halen om de behandeling te laten doen. Bij Elite Hair Istanbul doen we dat niet en onderzoeken we uw haar van tevoren uitvoerig en geven een eerlijk advies over uw opties. De kans is dus klein dat een haartransplantatie mislukt indien u zich laat informeren door haarspecialisten uit de beste klinieken. Neem dan ook direct contact met ons op! Wij beantwoorden graag al uw vragen en helpen u weer met een mooie bos haar.