Elite Hair Istanbul
Haartransplantatie nazorg
GRATIS
haaranalyse
Bent u geschikt?
Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie
Tijdens de eerste dagen na een haartransplantatie is de nazorg erg belangrijk. De haarkliniek is dan niet in uw directe omgeving om acute nazorg te bieden waardoor uw eigen beslissingen op deze momenten erg belangrijk zijn. In alle gevallen kunt u het beste voorkomen dat u ruw met het behandelde haar omgaat. Daarom kunt u de eerste dagen beter niet sporten, geen hoofddeksels of te strakke kapsel dragen en is het noodzakelijk dat u hoofd stoten voorkomt bij bijvoorbeeld het in- en uitstappen van een auto. Soms krijgen wij dan ook de vraag van mensen die in paniek zijn: “ Ik heb mijn hoofd gestoten na haartransplantatie! Is dit heel erg?”. Over het algemeen is dat dan ook geen punt. U kunt ons om er zeker van te zijn altijd nog even bellen. Omdat er vele factoren zijn waarmee u rekening moet houden om optimale haartransplantatie nazorg te ontvangen kunt u er hier meer over lezen.
De net geïmplanteerde haarfollikels zijn vlak na de operatie in de haarkliniek erg gevoelig en getraumatiseerd. Door krabben, wrijven en stoten kunnen de wondjes weer opengaan waardoor het genezingsproces wordt bemoeilijkt en in de ergste gevallen geheel wordt stopgezet wat littekenweefsel en kale plekjes tot gevolg heeft. Dat kan lastig zijn als de wondjes erg jeuken. Het is daarom van cruciaal belang dat de nazorg bij een haartransplantatie zorgvuldig wordt uitgevoerd. Dat betekent dat u bij het wassen van de hoofdhuid, het slapen en zelfs met uw eten en drinken rekening dient te houden wil u een geslaagd resultaat krijgen.
Douchen na haartransplantatie
Op de eerste dag in de haarkliniek is de haartransplantatie nazorg zeer belangrijk. Er kan sprake zijn van napijn en voelt de wond geïrriteerd aan. De wondjes laten na de haarimplantatie bloed achter wat er onprettig uit kan zien. Toch is het van belang dat u de eerste dag niet doucht en de getransplanteerde haarzakjes tot rust laat komen. U kunt die dag paracetamol innemen tegen de pijn. Overleg met de specialist wat u wel en niet kunt gebruiken.
Pas vanaf de tweede dag kunt u als nazorg douchen en het ontvangstgebied voorzichtig wassen. U kunt hiervoor speciale shampoo van de kliniek meekrijgen en dient u het geïmplanteerde gebied volgens de instructies te behandelen. Wrijven dient te worden vermeden. Alleen deppen is op dit moment mogelijk.
Na ongeveer een halve week tot een week kunt u bij de haartransplantatie nazorg frequenter de wondjes wassen met een zachte en lauwwarme douchestraal om de korstjes die zijn ontstaan los te weken. Probeer hierbij niets te forceren en laat korstjes rusten die niet makkelijk verdwijnen.
Waarom Elite Hair Istandbul
Haartransplantatie bij Elite Hair Istanbul
Nederlandse
begeleiding
100% tevredenheids-
garantie
Kosteloos
consult
24/7 ondersteuning
Via WhatsApp
Gecertificeerde
kliniek
Onbeperkt
aantal Grafts
Rekening houden met slapen na de behandeling
Met de nazorg haartransplantatie in de haarkliniek kunt er bij het slapen voor zorgen dat u beschikking heeft over een nekkussen en wat extra kussens voor ondersteuning. Zo is het van belang dat een nekkussen voorkomt dat er tijdens de slaap wrijving ontstaat op het getransplanteerde gebied. De haartjes zijn nog niet helemaal vastgegroeid en hebben zoveel mogelijk rust nodig. Ook kunt u uw hoofd wat hoger leggen om zwelling te verminderen. U kunt naast u, aan uw linker- en rechterzijde elke een kussen neerleggen, zodat u tijdens het slapen minder geneigd bent om te draaien. Vanaf de vierde dag kunt u weer de gebruikelijke slaaphouding aannemen. Uiteraard zult u nog zeker een maand voorzichtig om moeten gaan met de hoofdhuid. Haaruitval tussen de eerste drie weken is normaal en wordt veroorzaakt door shock loss. Als er dus haren uitvallen en u alle raad van de specialisten uit de haarkliniek hebt opgevolgd hoeft dat niet te betekenen dat de nazorg bij de haartransplantatie verkeerd is gegaan. Bij twijfel of langdurige effecten van haaruitval kunt u contact opnemen met de behandelend specialist van de kliniek.