Elite Hair Istanbul

Haartransplantatie proces

GRATIS
analyse
t.w.v. €399,-

Bent u geschikt?

Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie

Het gehele haartransplantatie proces

Het belangrijkste doel van haartransplantatie is de tevredenheid van de patiënt te waarborgen met het bereiken van natuurlijke resultaten in het getransplanteerde gebied zonder het donorgebied te beschadigen. Er zijn verschillende methodes die gebruikt kunnen worden bij haartransplantatie. Die methodes verschillen vanwege de haarstructuur en het haarverlies van de persoon. In een gesprek tussen de gespecialiseerde arts en de patiënt die een haartransplantatie zal ondergaan, wordt gekozen welke methode toegepast wordt. In  eerste instantie wordt er gekeken of de patiënt geschikt is voor een bepaalde methode. Tegenwoordig, met de ontwikkeling van de technologie, zijn alle haartransplantatiemethoden comfortabel en pijnloos. Haartransplantatiemethoden die toegepast worden bij Elite Hair Istanbul zijn:

Haartransplantatie

Hoe word een haartransplantatie uitgevoerd?

Haartransplantatie is een microchirurgische operatie onder plaatselijke verdoving. Om deze reden wordt het uitgevoerd in een ziekenhuis omgeving door een gespecialiseerde arts. De duur van de haartransplantatie is afhankelijk van de methode die toegepast wordt en het aantal te transplanteren haarzakjes(grafts). Over het algemeen duurt een haartransplantatie tussen de 6 en 8 uur.

Waarom Elite Hair Istandbul

Haartransplantatie bij Elite Hair Istanbul

Nederlandse
begeleiding

100% tevredenheids-
garantie

Kosteloos
consult

24/7 ondersteuning
Via WhatsApp

Gecertificeerde
kliniek

Onbeperkt
aantal Grafts

Het haartransplantatie proces bestaat uit 8 fasen

Onze patiënt wordt van het hotel opgehaald door onze VIP Transfer. In eerste instantie vindt er een gesprek plaats met de gespecialiseerde arts waar de consultant bij is voor de vertaling. Er wordt een formulier ingevuld met betrekking tot eventuele gezondheidsproblemen van de patiënt, de geschiedenis van het haarverlies, alcohol- en sigarettengebruik. De arts zal daarna de hoofdhuid controleren.

Planning: Voor de behandeling wordt er aan de patiënt verteld welke methode bij de patiënt wordt toegepast, hoe het proces verloopt en hoeveel haarzakjes er worden geïmplanteerd.

Haarlijn tekenen: De meest geschikte natuurlijke haarlijn wordt getekend, rekening houdend met het gezichtsvermogen en de wensen van de patiënt. Nadat de haarlijn is getekend, zal de gespecialiseerde arts de linkerlijn en de rechterlijn met om te kijken of beide lijnen symmetrisch zijn. Ook kunt u eventueel foto’s meenemen van uw oude haarlijn.

Toestemmingsverklaring invullen: Ten slotte vult de patiënt papierwerk in en de betaling zal plaatsvinden.

Voorbereiding operatie: Onze patiënt gaat met de consultant naar de operatiekamer. Hij ontmoet het team dat de behandeling gaat uitvoeren en mag daarna de operatie kleding en wegwerpslippers aantrekken. Waardevolle spullen en kleding gaan in een kast waartoe alleen de patiënt toegang heeft.

Bloedonderzoek: Voor de operatie krijgt onze patiënt een bloedonderzoek. Hepatitis A, B, C en algemene hemogram(bloedbeeld) waardes worden gecontroleerd. Als bij onze patiënt geen infectieziekte wordt ontdekt, wordt de haartransplantatie gestart.

Foto’s nemen: Voor- en na het scheren van de haren wordt er foto’s van de patiënt genomen vanuit verschillende hoeken en in een persoonlijke bestand gezet. De reden dat we de beelden archiveren is dat de arts de foto’s om de 3 maanden gaat evalueren en beoordelen.

Scheren: Het wordt niet aanbevolen dat de patiënt zijn haren laat scheren voor de haartransplantatie. Het haar van onze patiënt wordt door de specialisten in onze kliniek voor de behandeling op een bepaalde lengte geschoren.

In eerste instantie mag de patiënt op zijn gezicht op de operatietafel gaan liggen. Onze gespecialiseerde arts tekent het gebied af waar de haarzakjes worden verwijderd. De haartransplantatie-specialist reinigt het gebied dat moet worden behandeld ter voorkoming van infecties en verdooft met een pijnloze verdoving het gebied waar de haarzakjes worden verwijderd. Deze verdoving duurt hooguit 5 minuten. In dit stadium wordt er geen pijn gevoeld.

Onze gespecialiseerde arts verwijdert voorzichtig een voor een de haarzakjes(grafts) vanuit het donorgebied met gebruik van een micromotor. Deze behandeling wordt alleen gedaan door de gespecialiseerde arts.  Tijdens dit proces worden de haarzakjes die bestaan uit meerdere haren (multi-grafts) er uitgehaald. In dit stadium houdt de arts rekening met de haardichtheid in het donorgebied. Dit hele proces duurt gemiddeld 2 tot 2,5 uur. De specialisten verzamelen de haarzakjes zorgvuldig en leggen deze in steriele ronde glazen, nadat ze de haarzakjes hebben nageteld. De haarzakjes worden bewaard in een speciale oplossing bij koude temperatuur. Op deze manier worden de levensduur en kwaliteit van de haarzakjes verlengd.

Nadat de haarzakjes eruit zijn gehaald volgt er een pauze voor de patiënt. Hij krijgt 25-30 minuten om te rusten en wat te eten. Wij zorgen uiteraard voor een prima maaltijd.

In dit stadium mag de patiënt op zijn rug gaan liggen. De specialist reinigt het gebied dat lokaal moet worden behandeld tegen infecties en verdooft de bovenzijde met de pijnloze verdoving. Deze verdoving duurt hooguit 3 minuten. In dit stadium wordt er geen pijn gevoeld.

Nadat de lokale anesthesieprocedure is voltooid, voert onze gespecialiseerde arts de kanaalopening uit volgens de gekozen methode. In dit stadium wordt aandacht besteed aan haarrichting, grootte van de haarzakjes en de diepte van de kanalen.

Bij iedere methode worden de kanalen op een andere manier geopend:

– Bij de FUE-ICE methode worden de kanalen geopend met een scherpe dunne punt die we ‘laterale spleet’ noemen.

– Bij de SAPPHIRE methode worden de kanalen geopend met SAPPHIRE-BLADES geopend. Tijdens dit proces wordt er door de deskundige arts voor gezorgd dat de bestaande haren niet beschadigd raken, vooral wanneer er tussen de bestaande haren kanalen worden geopend. De SAPPHIRE methode heeft vooral voorkeur bij patiënten met dun haar die de behandeling willen ondergaan om meer haardichtheid te krijgen.

– Bij de DHI methode wordt een andere techniek toegepast dan bij de ICE-FUE en SAPPHIRE methodes. Bij de DHI methode worden de haarzakjes, die in een speciale oplossing worden bewaard, door de specialisten in verschillende CHOI-PENNEN geplaatst. De haarzakjes worden gesorteerd en geplaatst in de CHOI-PENNEN als enkelvoudig(1 graft) of meervoudig(2 of meer grafts). De gespecialiseerde arts voert de haartransplantatie rechtstreeks uit met de CHOI-PEN in overeenstemming met de juiste richting en diepte. Dit is zonder kanaalopening.

Bij de FUE-ICE en SAPPHIRE methode worden de haarzakjes één voor één zorgvuldig geplaatst door de specialist in de kanalen die zijn geopend door de gespecialiseerde arts. Geduld is erg belangrijker tijdens dit proces. Dit proces duurt tussen de 2,5 en 3 uur en is afhankelijk van het aantal haarzakjes. De haartransplantatie vindt tegelijkertijd plaats door 2 tot 3 specialisten, waardoor de haartransplantatietijd tot een minimum wordt beperkt.

Nadat de operatie is voltooid, wordt een antibioticumcréme op het donorgebied aangebracht en afgesloten met een bandage. Na de operatie beanwoordt de consultant de vragen van de patiënt en geeft informatie over de nazorg. Hij krijgt van ons alle benodigde spullen mee zoals de medicatie, speciale shampoo, lotion, vitaminepillen, siliconen hoofdkussen, garantiecertificaat en een boek over de nazorg van uw haren. Hierna wordt de patiënt teruggebracht naar het hotel. Op de derde dag na de behandeling komt de patiënt terug naar de kliniek voor de eerste wassing. De wassing wordt door de specialisten uitgevoerd.

De meest voorkomende complicaties na haar transplantatie:

Asymmetrie: 

Het is van belang dat de haarlijn er zo natuurlijk mogelijk en symmetrisch uitziet. Nadat de haarlijn getekend is door de gespecialiseerde arts zal de linkerlijn en rechterlijn opmeten om te zien of beide lijnen gelijk lopen. Daarnaast is het ook van groot belang dat de kanalen gelijkmatig geopend worden, anders zal het natuurlijke aanzicht verslechteren en zal asymmetrie optreden.

Pijn en zwelling: 

Zwelling wordt na een haartransplantatie waargenomen bij 10% van de patiënten als de nazorg instructies niet (juist) worden opgevolgd. De zwelling die door oedeem(vocht) in het voorhoofd kan optreden, kan soms zich uitstrekken tot de ogen. Dit is een tijdelijke complicatie. Door ijscompressie toe te passen verdwijnt de zwelling binnen 5 dagen. Om de pijnklachten te verminderen is het toegestaan om pijnstillers te slikken.

Jeuk en infectie: 

Jeuk kan na de haartransplantatie met name optreden in het donorgebied. Dit komt vooral omdat de wondjes aan het genezen zijn. Krabben op de wondjes kan bloedingen veroorzaken en zal het gebied in een open wond veranderen, wat een ernstig infectierisico met zich mee brengt. Om de risico’s die zich na de operatie kunnen voordoen uit te sluiten, geeft de consultant informatie over de zaken die na de operatie moeten worden overwogen.

Haartransplantatie

Necrose:

De zeldzaamste maar meest risicovolle complicatie bij haartransplantatie. Het wordt veroorzaakt door factoren die verband houden met het openen van de kanalen tijdens het haartransplantatieproces. Wanneer er meer dan normaal adraline in speciale oplossing word geïnjecteerd onder het hoofdhuid, zullen de bloedvaten krimpen waardoor bloedstroom wordt geblokkeerd. Hierdoor zullen de weefsels doorgaan en necrose veroorzaken. Deze complicatie doet zich eigenlijk alleen voor bij personen die onervaren zijn in het vakgebied of bij transplantaties die niet onder leiding van een arts zijn verricht.

Uitvallen van haarzakjes:

Als het openen van de kanalen niet door een expert wordt gedaan en als de kanalen niet op de juiste diepte wordt geopend, kunnen de haarzakjes uit hun plaatsen komen zonder zich aan te passen aan hun nieuwe plekken. Hetzelfde risico doet zich voor wanneer de haarzakjes niet door specialisten correct zijn geplaatst. Om dit risico te voorkomen zal onze gespecialiseerde arts regelmatig meekijken, wanneer de haarzakjes door onze experts geïmplanteerd worden en verder controleren en corrigeren wanneer de behandeling klaar is.

Jeuk en infectie:

Jeuk kan na de haartransplantatie met name optreden in het donorgebied. Dit komt vooral omdat de wondjes aan het genezen zijn. Krabben op de wondjes kan bloedingen veroorzaken en zal het gebied in een open wond veranderen, wat een ernstig infectierisico met zich mee brengt. Om de risico’s die zich na de operatie kunnen voordoen uit te sluitem, geeft de consultant informatie over de zaken die na de operatie moeten worden overwogen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.