Haartransplantatie voor vrouwen

GRATIS
analyse
t.w.v. €399,-

Bent u geschikt?

Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie

Haartransplantatie

Haartransplantatie vrouwen

Sinds enkele jaren kiezen ook steeds meer vrouwen voor een haartransplantatie. De gebruikte technieken zijn  zowel voor vrouwen als mannen hetzelfde.  De oorzaken verschillen echter: waar mannen kaal worden op bepaalde plekken, zoals bij de kruin of ze krijgen inhammen, gaat het bij vrouwen vooral om haar dat dunner wordt. Haartransplantatie zonder scheren “Non Shave” kan dan de juiste keuze zijn. Hierbij behoeft het haar niet kort te worden geschoren en ziet niemand dat u een behandeling heeft ondergaan.

Er zijn veel redenen voor haarverlies bij vrouwen. Allereerst is het nodig om naar de oorzaak van het probleem te kijken en dit probleem op te lossen. Onze specialist geeft u hierbij het juiste advies. De belangrijkste oorzaken van haarverlies zijn de volgende:

Hormonaal
80% van het haarverlies bij vrouwen is androgenetische alopecia (haarverlies door mannelijk hormoon). Haarverlies bij vrouwen kan niet gemakkelijk worden gediagnosticeerd zoals bij mannen, en er moet een analyse worden uitgevoerd.

Menopauze
Vijftig procent van de vrouwen die de leeftijd van 50 jaar naderen, kan in het algemeen het probleem van haaruitval ervaren. Deze situatie kan zelfs intenser worden na het ingaan van de menopauze. Omdat hormonen de haargroei ondersteunen, begint het haar te veranderen naarmate het hormoon oestrogeen begint af te nemen. Zo treedt het probleem van haaruitval op.

Stress/ Depressie
Overmatige stress kan een oorzaak zijn van haaruitval. Depressie, psychose en medicijnen die worden gebruikt om ze te behandelen, kunnen haarverlies beïnvloeden.

Bevalling
Het probleem van haaruitval kan na de zwangerschap optreden. Dit kan gebeuren wanneer hormonen na de geboorte weer een normaal niveau proberen te bereiken.

Schoonheidsmiddel
Onze cosmetische gewoonten kunnen factoren zijn die haaruitval veroorzaken. Föhnprocessen met gebruikmaking van overmatige hitte, te strak vastmaken van het haar, het gebruik van chemische haarkleurmiddelen en ontkrulling kunnen het haar beschadigen en haarverlies veroorzaken. In dit geval ligt de enige behandeling in het voorkomen dat het haar wordt blootgesteld aan deze gewoonten.

Vitamine & mineraal-tekort
Een gebrek aan het soort vitamines en mineralen die het haar nodig heeft, is een andere reden om haar te verliezen. Als de gehaltes aan vitamines en mineralen zoals B12, vitamine D, biotine, foliumzuur, ijzer, zink laag zijn, kan dat voor haaruitval zorgen.

Verkeerde eetgewoonte
Dieet afscheiding is een andere veel voorkomende factor. Ons haar is een levend organisme en moet gevoed worden. Het volgen van een uitgebalanceerd dieet, honger lijden gedurende een langere periode, en het eten van voedsel met een hoog voedings- en koolhydraatgehalte kan haarverlies veroorzaken.

Diverse ziektes
Kankerbehandeling met chemotherapie, een polycysteus ovariumsyndroom, een probleem met de schildklier, diabetes en bloedarmoede kunnen ook plotseling haarverlies veroorzaken. Daarnaast veroorzaken huid- en inwendige ziekten ook haarverlies. De meeste huiduitslag treedt op wanneer ziekten waarbij de huid betrokken is, de hoofdhuid aantasten. Als haar wordt aangetast bij aandoeningen zoals psoriasis, acne, eczeemschimmel, korstmosziekte, een te vette huid, treedt er haaruitval op.

Haartransplantatie Elite Hair Istanbul

Hoe wordt er beslist over de noodzaak van een haartransplantatie bij vrouwen?

Om een haartransplantatie bij vrouwen succesvol te laten zijn, is het noodzakelijk eerst verschillende onderzoeken uit te voeren. Het wordt aanbevolen om hormoontests, een hemogram-test en een test op vitaminetekort te laten uitvoeren. De resultaten worden beoordeeld door onze gespecialiseerde arts. Als een haartransplantatie wordt uitgevoerd zonder deze tests, kan het getransplanteerde haar later weer uitvallen. 

In eerste instantie zullen wij de testresultaten analyseren en de oorzaak van eventuele afwijkingen proberen vast te stellen. Als er een tekort is, bijvoorbeeld aan zink of ijzer, worden dit eerst behandeld met vitaminepillen en wordt het bestaande haar versterkt.  Als er een hormonaal probleem is, wordt aanbevolen dat onze patiënt eerst hiervoor wordt behandeld. Op deze manier wordt haaruitval na de haartransplantatie voorkomen.

Moet ik mijn haren compleet laten knippen?

Over het algemeen wordt er bij vrouwelijke patiënten gekozen voor haartransplantatie zonder scheren. Alleen aan de achterkant van het hoofd(donorgebied) wordt een klein gedeelte geschoren. Dit proces staat bekend als de “Window-methode”. Omdat veel vrouwen lang haar hebben, valt de rest van het haar hier simpelweg overheen. Wil je weer naar de kapper na de haartransplantatie, dan is het belangrijk om dit niet te snel te doen!

Is haartransplantatie bij vrouwen een pijnlijke aangelegenheid?

De haartransplantatie wordt zo comfortabel mogelijk gemaakt door pijn te minimaliseren met behulp van een lokale pijnloze verdoving met een speciaal apparaat. Na de operatie wordt onder normale omstandigheden geen pijn gevoeld. Als er milde pijn optreedt, worden pijnstillers aanbevolen.

Hoe wordt de haartransplantatie bij vrouwen uitgevoerd?

1

1. Voorbereiding op de operatie

Allereerst vindt er een consult plaats. De voorlijn en de gebieden waar geïmplanteerd gaat worden, worden in overeenstemming met de wensen van de patiënt afgetekend. Er wordt een bloedtest uitgevoerd en alleen in een deel aan de achterkant (donorgebied) van het hoofd wordt haar weggeschoren. In dit stadium wordt gebruik gemaakt van pijnloze lokale anesthesie.

2

2. Haarzakjes eruit halen

Deze fase omvat het verwijderen van haarzakjes uit het donorgebied. De haarzakjes worden verwijderd met behulp van een micromotor met 0.7 of 0.8 mm ponspunten, en dus wordt het haarzakje met inbegrip van de haarwortel verwijderd. Alleen het relevante haarzakje wordt verwijderd zonder ander weefsel te beschadigen. Eén haarzakje produceert gemiddeld 2,5 tot 3 haarzakjes. De verwijderde haarzakjes worden verzameld in een speciale oplossing om de levensduur van de haarzakjes te waarborgen.

3

3. Kanalen openen

Deze fase, namelijk het openen van de kanalen, is in het proces van haartransplantatie het meest wezenlijk. Nadat de lokale anesthesieprocedure is voltooid, zal de gespecialiseerde arts de kanalen openen met de FUE-ICE methode of de SAPPHIRE methode, afhankelijk van de dikte en diepte van de haarzakjes.

In de DHI-methode worden de haarzakjes, die in een speciale oplossing worden bewaard, door de specialisten in verschillende Choi-pennen geplaatst. De haarzakjes worden gesorteerd en geplaatst in de Choi-pennen als enkelvoudig (1 haarzakje) of meervoudig (2 of meer haarzakjes). De gespecialiseerde arts voert de haartransplantatie rechtstreeks uit met de Choi-pen in overeenstemming met de juiste richting en diepte, zonder kanaalopening.

4

4. Implanteren van de haarzakjes

In deze fase zullen de specialisten de haarzakjes één voor één in de kanalen plaatsen die door de gespecialiseerde arts zijn geopend. Geduld is erg belangrijk tijdens dit proces. Deze fase duurt gemiddeld 4 tot 6 uur, afhankelijk van het aantal haarzakjes. Daarbij kan de patiënt in de operatiekamer naar de televisie kijken of luisteren naar muziek, zodat hij zich niet verveelt. Nadat de transplantatie is voltooid, zorgt de gespecialiseerde arts voor de laatste controles en wordt het gebied waar de haarzakjes worden geplaatst bedekt met een kleine verband. Dit verband wordt de volgende dag verwijderd.

Wat voor soort haartransplantatie wordt bij vrouwen gedaan?

Over het algemeen hebben 2 soorten haartransplantatie de voorkeur bij vrouwen.

Creëren van meer haardichtheid
Bij deze methode heeft de SAPPHIRE methode over het algemeen de voorkeur. Bij de sapphire methode gebeurt de kanaalopening met een saffierpunt. Tijdens dit proces zal de gespecialiseerde arts veel aandacht besteden aan het voorkomen van beschadiging van de bestaande haren. De saffiermethode heeft vooral de voorkeur bij vrouwen met dun haar die meer haardichtheid willen.

De voorhoofdlijn corrigeren
De haartransplantatie wordt dan uitgevoerd op het voorhoofd. Bij deze methode heeft de DHI methode over het algemeen de voorkeur. In de DHI methode wordt een andere techniek gebruikt dan bij de SAPPHIRE-methode. Bij de DHI Haartransplantatie worden de haarzakjes direct geïmplanteerd met een techniek die wij Choi-pen noemen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.