DHI METHODE

DHI methode (Direct Hair Implantation)

Als u er over denkt om een haartransplantatie te laten uitvoeren, dan wilt u natuurlijk weten welke methode het beste is. U wilt een behandeling, die zo min mogelijk pijn doet,  en toch een mooie bos haar als resultaat heeft. Voor iemand die er weinig kennis van heeft, is het lastig om te bepalen welke methode het meest geschikt is. Naast de FUE-ICE methode en SAPPHIRE methode is er nog een andere methode, namelijk de DHI (Direct Hair Implantation). Dankzij zijn voordelen heeft de DHI-methode sterk de voorkeur. Het belangrijkste kenmerk van de DHI-methode is, dat niet al uw haar gemillimeterd hoeft te worden. Alleen het gebied waar de haarzakjes van de achterkant van het hoofd(donorgebied) worden verwijderd, wordt geschoren. Het doel van deze techniek is om ervoor te zorgen dat de haarzakjes die aan de achterkant van het hoofd worden weggehaald, zo snel mogelijk op de daarvoor bestemde plek worden geïmplanteerd om zo de gezondheid en sterkte van de haarzakjes te behouden. Deze manier van haartransplantatie wordt gekozen door patiënten die bij een haartransplantatie een zo natuurlijk mogelijk resultaat willen zien zonder littekens, hechtingen en sneetjes. Een haarlijn met een natuurlijke aanblik heeft de voorkeur.

BIJ WIE WORDT DE DHI METHODE TOEGEPAST?
De DHI-methode heeft de voorkeur bij mannen of vrouwen die een haartransplantatie willen zonder het hele haar af te laten scheren. De DHI behandeling is heel geschikt voor mensen die weinig haartransplantatie nodig hebben. Vooral de patiënten die alleen bij de voorlijn minder inhammen willen hebben. De DHI behandeling wordt niet aanbevolen voor patiënten die op een groter gebied haartransplantatie nodig hebben. De ideale techniek voor die patiënten is de FUE-techniek.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE DHI METHODE EN DE FUE-ICE METHODE?

Bij de DHI-methode, zoals bij de FUE-ICE methode, worden haarzakjes weggenomen met behulp van een micromotor, het enige verschil is de implantatiefase. Terwijl bij de FUE-ICE methode tot 6000 haarzakjes geïmplanteerd kunnen worden, is dit aantal bij de DHI-methode beperkt tot 3000 haarzakjes. De belangrijkste reden hiervoor is dat het een procedure is waarvoor deskundigheid, netheid vereist is en het implanteren alleen door een specialist uitgevoerd wordt. Bij de FUE-methode worden kanaalopening en haartransplantatie in 2 verschillende fasen uitgevoerd, terwijl bij de DHI-methode de haartransplantatie in 1 fase wordt uitgevoerd.

HOE WORDT DE DHI METHODE UITGEVOERD?

Vijftig procent van de vrouwen die de leeftijd van 50 jaar naderen, kan in het algemeen het probleem van haaruitval ervaren. Deze situatie kan zelfs intenser worden na het ingaan van de menopauze. Omdat hormonen de haargroei ondersteunen, begint het haar te veranderen naarmate het hormoon oestrogeen begint af te nemen. Zo treedt het probleem van haaruitval op.

 

VOORDELEN DHI METHODE

Bij de DHI methode kunnen de haarzakjes direct worden geïmplanteerd zonder alle haren te scheren. 

– Bij de DHI methode wordt de haarzakjes rechtstreeks met Choi-pennen geïmplanteerd zonder het openen van de kanalen.

Bij de DHI methode ontstaat er geen sneetjes, hierdoor verloopt het genezingsproces sneller.

– Bij de DHI methode wordt de haarzakjes rechtstreeks met Choi-pennen geïmplanteerd zonder het openen van de kanalen.

NADELEN DHI METHODE

 DHI methode vereist veel aandacht van de gespecialiseerde artsen en daardoor duurt de behandeling langer dan de andere methoden. De DHI-methode duurt gemiddeld 8 tot 10 uur.

Bij de DHI methode is het implanteren beperkt tot 3000 haarzakjes. 

 De naalden van Choi-pennen worden bij iedere patiënt maar 1 keer gebruikt, en hierdoor zijn de kosten hoger.