Elite Hair Istanbul

Haaruitval na haartransplantatie

GRATIS
haaranalyse

Bent u geschikt?

Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie

Help! Ik heb ergens gelezen dat mijn haar juist kan uitvallen na de haartransplantatie. En nu? Geen zorgen, dit wordt “shock loss” genoemd en is meestal tijdelijk. Na een haartransplantatie hebben sommige patiënten last van haaruitval. Hoewel dit een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces is, kan het verontrustend en ontmoedigend zijn voor degenen die de ingreep hebben ondergaan. We zullen hier de oorzaken van haaruitval na een haartransplantatie bespreken en ook manieren om de gevolgen ervan te beperken.

Kan getransplanteerd haar uitvallen?

Ja, dit is mogelijk. Het nieuwe haar zal meestal binnen een paar maanden ingroeien, maar het is niet ongewoon dat er in de maanden na de ingreep wat haar verloren gaat. Doordat er veel nieuwe haarwortels tussen de bestaande haarwortels worden gezet, krijgt je huid hierdoor een “shock” en moet zich herstellen. Het getransplanteerde haar kan dus uitvallen. Dat kan komen door de stress van de operatie, door het gebruik van medicijnen of door de manier waarop het haar getransplanteerd is. In de meeste gevallen is het haarverlies tijdelijk en zal het uiteindelijk vanzelf ophouden.

Haartransplantatie

Wanneer valt haar uit na haartransplantatie?

Na een haartransplantatie kan het tot drie maanden duren voordat het nieuwe haar begint te groeien. In de tussentijd – binnen een periode van 1-3 weken – kunt u wat haarverlies ervaren, omdat uw lichaam zich aan de getransplanteerde haarfollikels aanpast. We hopen dat we hiermee de vraag: “wanneer vallen haren uit na haartransplantatie?” voor u hebben beantwoord. Uw haar zou binnen een paar maanden moeten beginnen terug te groeien, en binnen een jaar zou u een volledig resultaat moeten zien. In zeldzame gevallen kan “shock loss” blijvend zijn, dus het is belangrijk dat u een arts raadpleegt voordat u een haartransplantatie ondergaat.

Waarom Elite Hair Istandbul

Haartransplantatie bij Elite Hair Istanbul

Nederlandse
begeleiding

100% tevredenheids-
garantie

Kosteloos
consult

24/7 ondersteuning
Via WhatsApp

Gecertificeerde
kliniek

Onbeperkt
aantal Grafts

Hoe lang na haartransplantatie vallen haren uit?

Haarverlies na een haartransplantatie is een veel voorkomende zorg voor patiënten. Hoewel het normaal is om in de weken na de operatie wat haar te verliezen, zullen de meeste mensen binnen drie tot zes maanden nieuwe haargroei zien. In sommige gevallen kan de haaruitval echter tot een jaar aanhouden. Dat komt meestal doordat de getransplanteerde haarzakjes in de war zijn en niet weten wanneer ze weer moeten beginnen met haargroei. Hoewel dit frustrerend kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het haarverlies tijdelijk is en dat er uiteindelijk nieuwe haargroei zal optreden. Patiënten moeten ook zeker de instructies van hun chirurg nauwkeurig opvolgen om een optimaal resultaat te garanderen.

Haartransplantatie

Maar, waarom vallen haren uit na haartransplantatie?

Na een haartransplantatie is het niet ongewoon dat sommige van de pas getransplanteerde haren uitvallen. Het treedt op omdat de haarzakjes tijdens het transplantatie proces getraumatiseerd zijn en in een rustfase gaan. In de tussentijd zijn er enkele opties die u kunt doen om uw haar er op zijn best uit te laten zien. Ten eerste, vermijd het dragen van strakke kapsels die aan de nieuwe aangroei kunnen trekken. Ten tweede, gebruik een zachte shampoo en vermijd agressieve chemicaliën wanneer u haarproducten na de haartransplantatie gebruikt. Ten slotte, wees geduldig! Het kan enkele maanden duren voor het nieuwe haar begint te groeien, maar het zal het wachten waard zijn.

Haaruitval na haartransplantatie, Elite Hair Istanbul

Als u een haartransplantatie overweegt en op zoek bent naar de beste chirurg om de procedure uit te voeren, dan is Elite Hair Istanbul er om u te helpen. We bieden gratis consultaties aan en zullen samen met u de perfecte oplossing voor uw individuele behoeften zoeken. Neem vandaag nog contact met ons op via [email protected] en laat ons u helpen de haardos te krijgen die u altijd al hebt gewild! Lees ook over haaruitval bij mannen!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.