Elite Hair Istanbul

Herstel haartransplantatie

GRATIS
haaranalyse

Bent u geschikt?

Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie

Voor een groot deel is het herstel na haartransplantatie afhankelijk hoe ermee wordt omgegaan. Op zichzelf is een haarimplantatie bij een haarkliniek een vrij eenvoudige ingreep waarbij de schade zich beperkt tot de hoofdhuid. Psychologisch gezien kan het zwaarder liggen in het geval u vrees hebt voor naalden en verdovingen. Maar achteraf, wanneer het de reis en het herstelproces achter de rug is en het resultaat voor iedereen zichtbaar is, zijn er vele behandelden die een haartransplantatie vinden meevallen. Voordat het zover is is de belangrijkste fase het genezingsproces die lang duurt. Niet alleen heeft de huid tijd nodig om te helen, maar het hoofdhaar zelf heeft ook tijd nodig om tot de oorspronkelijke lengte terug te keren. Normaal gesproken duurt het zo’n twee tot drie maanden na het bezoek aan de kliniek voordat de nieuwe getransplanteerde haartjes beginnen met haargroei. Om het haartransplantatie herstel te bespoedigen zijn er enkele tips die u kunt opvolgen.

Haartransplantatie

Eerste dagen zijn cruciaal voor herstel haartransplantatie

De nazorg in eerste tien dagen na de ingreep bij de haarkliniek zijn cruciaal voor een goed herstel na een haartransplantatie. De kwetsbare haren dienen iedere dag op de juiste wijze van de fase worden behandeld. Zo zal de eerste dag vooral rust nodig zijn en kan men niet douchen. De haarzakjes zullen na de haarimplantatie tot rust moeten komen voordat er gewassen kan worden. Wanneer de haartjes zich eenmaal wat steviger hebben vastgezet kan men voorzichtig beginnen met het schoonmaken van de wondjes en neemt het herstel een aanvang. Het herstel van het donorgebied na een haartransplantatie zal zich als eerste voltrekken. Dit is de plek waar de haarfollikels zijn weggehaald om als donor te dienen waardoor de huid alleen hoeft te sluiten om tot genezing te komen. In het ontvangstgebied zal een ander herstelproces plaatsvinden. Hier zijn de haartjes in een nieuwe omgeving terecht gekomen en zullen deze cellen er alles aan moeten doen om zich vast te zetten in de hoofdhuid. Dit is de plek waar het herstel na haartransplantatie van het grootste belang is en waar er het voorzichtigst met de pas getransplanteerde haren omgesprongen moet worden.

Waarom Elite Hair Istandbul

Haartransplantatie bij Elite Hair Istanbul

Nederlandse
begeleiding

100% tevredenheids-
garantie

Kosteloos
consult

24/7 ondersteuning
Via WhatsApp

Gecertificeerde
kliniek

Onbeperkt
aantal Grafts

Snel herstel haartransplantatie

In de meeste gevallen zal het herstel van een haartransplantatie in een kliniek snel verlopen. Een haarimplantatie is chirurgisch gezien een lichte ingreep en kan daarom veel sneller genezen dan andere ingrepen. Binnen zeven tot tien dagen is de geïmplanteerde huid genezen. Toch kunnen sommige mensen gevoeliger zijn voor de behandeling of kunnen er bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen van de behandeling zijn zwellingen en blauwe of rode verkleuringen van de hoofdhuid. Dit is echter van korte duur en zal vroeg na de haartransplantatie in de haarkliniek herstellen. Voordat alles hersteld is en de eerste nieuwe haargroei te zien is zullen er zo’n twee tot drie maanden voor de geïmplanteerde haarzakjes nodig zijn om zich in het ontvangstgebied te hechten, genezen en te beginnen met groeien. Het is overigens een normaal dat bij het herstel na haartransplantatie de eerste drie weken de getransplanteerde haren tijdelijk uitvallen als gevolg van shock loss.

Lees ook over onze haartransplantatie voor en na!

Haartransplantatie

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.