Elite Hair Istanbul

Het donorgebied haartransplantatie

GRATIS
analyse
t.w.v. €399,-

Bent u geschikt?

Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie

Wat is een donor gebied?

Bij het haartransplantatieproces worden gezonde meervoudige haarzakjes(multi-grafts) weggenomen aan de achterzijde van het hoofd. We noemen dit het ‘donorgebied’. Die haarzakjes worden vervolgens geïmplanteerd in gebieden waar sprake is van kaalheid of dun haar. Het gebied waar de haarzakjes worden uitgenomen is een gebied waar structureel geen sprake is van haarverlies.

Haartransplantatie

Waarom is de donorgebied zo belangrijk bij een haartransplantatie?

De belangrijkste reden waarom de haarwortels uit de achterkant van het hoofd worden getransplanteerd, is dat de haren op de achterkant van het hoofd niet uitvallen en een levenslange groeifunctie bezitten. De dichtheid van het donorgebied draagt in positieve zin bij aan de kwaliteit van een haartransplantatie. De gespecialiseerde arts zal vooraf het donorgebied analyseren en bekijken of de dichtheid voldoende is voor een haartransplantatie, daar bij rekening houdend met het structuur van de haar. Wanneer de dichtheid op de achterkant van de hoofd niet voldoende is voor een haartransplantatie, dan zal als donorgebied bij voorkeur gekozen worden voor borsthaar of haar vanuit de onderkant van de baard.

Waarom Elite Hair Istandbul

Haartransplantatie bij Elite Hair Istanbul

Nederlandse
begeleiding

100% tevredenheids-
garantie

Kosteloos
consult

24/7 ondersteuning
Via WhatsApp

Gecertificeerde
kliniek

Onbeperkt
aantal Grafts

Groeien er nieuwe haren op dezelfde plek terug?

Wat de meeste mensen zich afvragen die een haartransplantatie willen ondergaan is, of er nieuwe haartjes zullen groeien in de gebieden waar de haarzakjes eruit gehaald worden tijdens het haartransplantatieproces. Dat is jammer genoeg niet het geval, omdat de haarzakjes er met de haarwortels worden uitgehaald kunnen er op die plaats geen nieuwe haartjes groeien. Daarom raden wij geen haartransplantatie aan voor mensen die volledig kaal zijn. Dit komt omdat het aanwezige haar op de achterkant van het hoofd niet voldoende is om het kale gebied te bedekken. Tijdens het weghalen van de haarzakjes zal de gespecialiseerde arts rekening houden met de haardichtheid in het donorgebied,  want na de haartransplantatie zal er verdunning optreden in het donorgebied. Helaas informeren veel klinieken hun patiënten hierover niet, zodat sommige verwachtingen anders uitkomen. De overblijvende haren in het donorgebied zullen de plekken waar de haarzakjes eruit worden gehaald camoufleren waar de lege plekken niet opvallen tenzij je het haar te kort laat scheren (minder als 3 mm).

Haartransplantatie

Testimonials

Zij gingen u allemaal voor!

Is het strak implanteren van de haarzakjes mogelijk voor meer dichtheid?

Of je een strakke haardichtheid kunt bereiken hangt af van de dichtheid in het donorgebied, structuur van het haar en de breedte van het gebied waar geïmplanteerd gaat worden. Wanneer de dichtheid van het donorgebied goed is en het gebied waar geïmplanteerd gaat worden niet te groot is, is het mogelijk om strak te implanteren voor een mooie haardichtheid.

Wanneer zal het donorgebied genezen na de haartransplantatie

Tegenwoordig worden er met de nieuwe haartransplantatiemethodes geen sneetjes of hectingen meer aangebracht aan de achterkant van het hoofd. Haarzakjes worden één voor één weggehaald met behulp van een micro-motor. Er worden zeer kleine gaatjes gevorm in het gebied waar de haarzakjes worden verwijderd. Omdat deze gaatjes in korte tijd geneest ontstaan er geen littekens na de haartransplantatie. Om deze reden herstelt en geneest het donorgebied binnen 10 dagen. Er kan soms wat roodheid ontstaan in het donorgebied en in het gebied waar geïmplanteerd  wordt. Dit is een tijdelijk fenomeen en de uitslag zal binnen 2 weken weer verdwijnen. Bij een gevoelige huid kan het een paar maanden aanhouden.

 

Tegenwoordig worden er met de nieuwe haartransplantatiemethodes geen sneetjes of hechtingen meer aangebracht aan de achterkant van het hoofd. Haarzakjes worden één voor één weggehaald met behulp van een micromotor. Er worden zeer kleine gaatjes gevormd in het gebied waar de haarzakjes worden verwijderd. Omdat deze gaatjes in korte tijd genezen, ontstaan er geen littekens na de haartransplantatie. Om deze reden herstelt en geneest het donorgebied binnen 10 dagen. Er kan soms wat roodheid ontstaan in het donorgebied en in het gebied waar geïmplanteerd wordt. Dit is een tijdelijk fenomeen en de uitslag zal binnen 2 weken weer verdwijnen. Bij een gevoelige huid kan het een paar maanden aanhouden.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.