Elite Hair Istanbul

Hoeveel grafts heb ik nodig

GRATIS
haaranalyse

Bent u geschikt?

Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie

Hoeveel grafts heb ik nodig?

Weten hoeveel grafts nodig zijn voor haartransplantatie? Wanneer je research doet naar een haartransplantatie, kom je vaak het woord ‘graft’ tegen. Dit zijn de haarimplanten die worden geoogst, gecontroleerd en weer teruggeplaatst. Vervolgens moeten die aanslaan en weer gaan groeien. Hier krijgen wij bij Elite Hair Istanbul geregeld vragen over. Daarom geven we u op deze pagina antwoord op vragen als “Wat is een graft? ”, “Hoeveel grafts heb ik nodig voor een volle bos haar?” en “Hoeveel haartransplantaties kan ik ondergaan?”. Zo geven we u een helder beeld van waar u aan toe bent bij ons.

Wat is een graft?

Graft, haarzakje of zelfs haarfollikel. Het is allemaal ongeveer hetzelfde. Een graft is een haarzakje waar één of meerdere haren uit groeien. Grafts verschillen onderling. Het ene zakje geeft maar één haar terwijl het andere wel 4 haren geeft. Toch worden haartransplantaties vaak per graft berekend omdat de chirurg grafts plaatst en niet haren. Een haartransplantatie met 1000 grafts zorgt dus voor 1000 tot 4000 haren.

Single grafts en multigrafts

1000 tot 4000 is natuurlijk een ontzettend brede marge. Gelukkig kan een ervaren arts vaak zien of hij met een single graft of een multigraft van doen heeft. Een single graft heeft maar één haartje en wordt vaak gebruikt in de haarlijn. Zo ontstaat er een natuurlijke haarlijn en valt het niet op dat u een haartransplantatie hebt gehad. Een haarzakje met meerdere haren noemen we ook wel een multigraft. Deze worden meer midden op het hoofd gebruikt om het geheel op te vullen. Ook bijvoorbeeld bij heel dun haar kunnen multigrafts uitkomst bieden. Het gaat mis wanneer een chirurg veel multigrafts in de haarlijn plaatst. Dat lijkt onnatuurlijk. Ook kunnen bijvoorbeeld single grafts maar matig de hoofdhuid opvullen waardoor u nog met een heel dunne haardos zit. Dat is dan ook de reden dat u het best voor een ervaren en betrouwbare kliniek kunt gaan.

Haartransplantatie

Hoe komt men aan grafts?

U weet nu wat voor grafts er bestaan en hoe die gebruikt worden. Deze grafts worden geoogst vanaf de achterkant van uw hoofd. Voor bijna alle mensen geldt dat de haarkrans aan de achterkant van het hoofd niet erfelijk belast is met kaalheid. Hierdoor kunnen daar haarzakjes worden geoogst die zorgen voor een permanent resultaat. Kaalheid zit namelijk echt in de haarzakjes en niet in de hoofdhuid. Wanneer wij dus een gezond haarzakje oogsten en implanteren in de hoofdhuid dan geeft dat zakje een leven lang haar. Voorheen oogstte men de grafts via de FUT-methode, hierbij bleef in het donorgebied achter op het hoofd een litteken achter. Bij Elite Hair Istanbul gebruiken we deze methode niet meer. Wij gebruiken tegenwoordig FUE-ICE, DHI of Sapphire-methode. Allemaal methodes waarbij de grafts één voor één geoogst worden met een holle naald of micromotor. Het voordeel is dat er geen littekens achterblijven bij deze methode.

Hoeveel grafts kunnen er maximaal geoogst worden?

Via het haarzakje groeit een haar. Waar je het haarzakje oogst, groeit dus ook geen haar meer. Daarom dunnen we het haar uit en halen we niet hele stroken weg. Zo kan een chirurg aan zijn grafts komen zonder dat u elders op uw hoofd kale plekken krijgt. De vuistregel is dat er ongeveer 5000 grafts uit een achterhoofd kunnen worden geoogst. Dat is tevens ook wat een chirurg via de snelste methoden ongeveer kan plaatsen in een dag. Dit geldt voor Turkse chirurgen. Artsen in Nederland kunnen vaak maximaal 3000 grafts plaatsen per behandeling.

Waarom Elite Hair Istandbul

Haartransplantatie bij Elite Hair Istanbul

Nederlandse
begeleiding

100% tevredenheids-
garantie

Kosteloos
consult

24/7 ondersteuning
Via WhatsApp

Gecertificeerde
kliniek

Onbeperkt
aantal Grafts

Hoeveel grafts heb ik nodig voor mijn haartransplantatie?

Die 5000 grafts zijn afdoende voor de meeste vormen van haartransplantatie. Of het nu gaat om dun haar, een terugtrekkende haarlijn, een verdwijnende kruin of flinke inhammen. Meeste euvels kunnen verholpen worden met maximaal 2000 grafts. Garanties kunnen wij echter van tevoren niet geven. Alles wat u vindt op het internet hierover zijn slechts vuistregels. Mensen verschillen en ook hun haar verschilt flink. Haren hebben verschillende diktes, structuur, dichtheid, etc. Ook hebben veel mensen veel verschillende wensen voor hun haartransplantatie. Hiervoor zijn dus ook vaak verschillende hoeveelheden grafts nodig. Daarbij heeft niet iedereen hetzelfde aantal bruikbare grafts. Er zijn dus teveel factoren die meespelen om een zinnig antwoord op de vraag hoeveel grafts nodig zijn bij een haartransplantatie. Maak dus altijd een afspraak met een specialist om een goed beeld te krijgen bij de mogelijkheden van een haartransplantatie voor u.

Kan ik vaker een haartransplantatie ondergaan?

Bij een haartransplantatie worden dus grafts geoogst uit uw achterhoofd. Hier groeit vervolgens geen haar meer. Dat groeit namelijk nu op de plek waar de graft is geïmplanteerd. Dat is dan ook de reden dat u maar zoveel grafts kunt laten oogsten in het donorgebied. Er zijn maar een beperkte hoeveelheid grafts en die proberen wij zo goed mogelijk over uw hoofd te verdelen voor een volle bos haar. Wanneer uw kaalheid doorzet kunt u later nog wel langskomen voor een extra behandeling vanaf 6 maanden na de vorige ingreep. Zolang er nog bruikbare grafts aanwezig zijn die onopvallend kunnen worden geoogst, kunnen wij nog haar voor u transplanteren.

Kan ik ook grafts van iemand anders gebruiken?

Nee, ten eerste zou iemand precies hetzelfde haartype moeten hebben zodat het niet opvalt dat u ineens ander haar hebt. Ten tweede gebruiken we alleen uw lichaamseigen materiaal. Dit wordt door het lichaam herkend, waardoor het niet wordt afgestoten. De kans is heel groot dat dat wel gebeurd wanneer u haar van een ander laat implanteren. Bij hoge uitzondering wordt er wel eens haar weggehaald elders op het lichaam. Als er heel veel haar aanwezig is op het lichaam kan dit ook dienen als hoofdhaar.

Haartransplantatie

Hoeveel grafts nodig | Inhammen

Om inhammen aan te pakken moet de haarlijn aan de zijkant naar voren worden getrokken. Hoeveel grafts daarbij nodig zijn is uiteraard afhankelijk van de diepte van de inhammen, maar ook moet er rekening gehouden worden met het feit dat er voldoende single grafts worden geoogst om een natuurlijk ogende haarlijn te maken. De vuistregel daarachter is dat er ongeveer 15 grafts per cm² worden geplaatst. Soms wat meer, soms wat minder. Gemiddeld komt een inhammen behandeling uit op zo’n 500 tot 1000 grafts. Hierdoor heeft u nog meer dan voldoende haarzakjes over voor een eventuele extra transplantatie wanneer de kaalheid doortrekt naar bijvoorbeeld de kruin. Let wel: dit is slechts een indicatie. Maak altijd een afspraak met een specialist voor een meer accurate indicatie.

Hoeveel betaal ik per graft bij een haartransplantatie?

Wij werken in tegenstelling tot veel andere aanbieders niet met een prijs per graft. Bij ons heeft u gewoon een afspraak voor een dag met onze arts in Istanbul en die gaat bij u voor het maximaal haalbare resultaat. Of dat nu betekent dat er heel voorzichtig moet worden omgsprongen met de hoeveelheid grafts die u heeft of dat dun gezaaid haar een stuk voller moet worden. Wij rekenen niet in stuks. Bij ons betaalt u voor het optimale resultaat. Bekijk onze prijslijst per behandelmethode of vraag meteen onze gratis haaranalyse aan!

Haartransplantatie met Elite Hair Istanbul

Zoals onze naam al doet vermoeden wordt u via ons behandeld in Istanbul. wij hebben contacten met de beste artsen van Turkije die staan voor een hygiënische kliniek en een streven naar kwaliteit. Zo halen wij altijd het maximaal haalbare uit uw bos haar zodat u weer zelfverzekerd de straat op kunt. Ga dus niet voor massaproductie met stukprijs, maar ga voor kwaliteit via de beste moderne methoden met een vierdaagse trip naar Turkije. Vraag onze gratis haaranalyse aan voor een duidelijk en eerlijk beeld van wat er mogelijk is met uw haarsituatie.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.