Elite Hair Istanbul

Kapper na haartransplantatie

GRATIS
haaranalyse

Bent u geschikt?

Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie

Wanneer kan ik weer naar de kapper na een haartransplantatie?

Nadat u een haartransplantatie heeft gehad, wilt u het liefst natuurlijk zo snel mogelijk uzelf een nieuw kapsel aanmeten. Helaas is dat nog niet mogelijk. Een kappersbezoek betekent vaak een hoop contact met de aangedane hoofdhuid. Dit kan het herstelproces flink verstoren of zelfs vertragen. Daarom raden we bij Elite Hair Istanbul af om de eerste 6 weken een kapper te bezoeken en nog een stukje langer te wachten met het gebruiken van een tondeuse.

Waarom geen tondeuse gebruiken na haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie is er een donorgebied en een ontvangstgebied. In het ontvangstgebied zijn de nieuwe haartjes geplaatst. Deze moeten hechten en weer nieuwe haren gaan produceren. Dit heeft tijd nodig. Daarom is het zaak om dit proces zo min mogelijk te verstoren. Dat is dan ook de reden dat we bijvoorbeeld ook afraden om in de eerste week een pet te dragen. Bij een tondeuse is er door de scherpe punten grote kans dat er wondjes gemaakt worden op de gevoelige behandelde hoofdhuid. Ook kunt u beter de nieuw opkomende haartjes in deze periode met rust laten. Daarom zeggen we: laat die tondeuse nog even liggen.

Haartransplantatie

Donorgebied scheren na haartransplantatie

In het donorgebied worden bij een haartransplantatie de grafts geoogst. Deze worden met een holle naald verwijderd. In principe is uw haar op deze plekken alleen een stukje uitgedund. Ook zijn de haarzakjes helemaal weg en verplaatst waardoor er op deze plekken dus geen nieuw haar groeit. Dat vergemakkelijkt het herstel. Er hoeft immers niets opnieuw aan te groeien. Daarom is het in principe prima om na een maand alweer het donorgebied te scheren met een tondeuse.

Waarom Elite Hair Istandbul

Haartransplantatie bij Elite Hair Istanbul

Nederlandse
begeleiding

100% tevredenheids-
garantie

Kosteloos
consult

24/7 ondersteuning
Via WhatsApp

Gecertificeerde
kliniek

Onbeperkt
aantal Grafts

Hoe lang na haartransplantatie kan ik de tondeuse weer gebruiken?

Het beste kunt u 3 maanden wachten tot u het geïmplanteerde gebied laat scheren met een tondeuse. Dit klinkt lang, maar na een haartransplantatie duurt het ongeveer 4 maanden totdat er überhaupt nieuwe haartjes zichtbaar zijn op de plek waar u bent behandeld in Turkije. Tot die tijd zal het kale gebied nog even kaal blijven. Wanneer u na een maand weer naar de kapper gaat, kunt u het beste even aangeven bij de kapper dat u een haartransplantatie bent ondergaan en dat de tondeuse nog even uit de buurt moet blijven. Een kapper kan prima de stukken vlakbij het behandelde gebied knippen met een kam en schaar, maar de tondeuse moet nog even uit de buurt blijven.

Haartransplantatie

Volledige ontzorging door Elite Hair Istanbul

Wanneer u nog met andere vragen zit over de verzorging van het donorgebied, uw nieuwe haar of uw hoofdhuid na de haartransplantatie, dan zijn wij altijd bereikbaar. Het is niet ongewoon dat de effecten van een haartransplantatie pas na een jaar helemaal zichtbaar zijn en u met een volle bos haar rondloopt. Tot die tijd is voor ons het proces ook nog niet afgerond. Daarom kunt u al die tijd rustig bij ons aankloppen met vragen of voor adviezen met betrekking tot de nazorg na een haartransplantatie.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.