Elite Hair Istanbul

Pijn na haartransplantatie

GRATIS
haaranalyse

Bent u geschikt?

Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie

Heeft u gehoord dat u pijn na een haartransplantatie zult ervaren? Haartransplantatie is voor sommigen nog steeds een beetje een taboe-onderwerp. Veel mensen willen niet uitkomen voor dit soort cosmetische ingrepen. Zoals bij veel taboe-onderwerpen, gaan er ook over haartransplantaties veel mythes rond die niet kloppen, zeker die uit Turkije. De werkelijkheid is echter dat er tegenwoordig prima partijen in de markt zitten die hele goede begeleiding bieden bij klinieken met geweldige artsen zodat u uiteindelijk weer een weergaloze bos haar heeft. Kijk vooral eens rond op de voor en na-pagina voor een aantal voorbeelden hiervan. Een van de spookverhalen is dat haartransplantaties pijnlijk zouden zijn. Dit is niet helemaal onwaar geven we toe. Daarom vertellen we bij Elite Hair Istanbul graag het eerlijke verhaal over pijn bij haartransplantaties.

Hoe pijnlijk is een haartransplantatie?

Als het goed is voelt u tijdens de behandeling helemaal niets van de haartransplantatie. Het oogsten van haarzakjes op uw achterhoofd met holle naalden klinkt natuurlijk heel pijnlijk. Het goede nieuws voor u is dat wij u van tevoren natuurlijk lokaal verdoven. Deze lokale anesthesie kan zo goed als pijnloos worden toegediend en er wordt op toegezien dat deze blijft werken gedurende de hele behandeling. Zo kunt u rustig ontspannen zitten tijdens de behandeling terwijl de arts zijn ding doet zonder dat u daar echt iets van voelt. Na de behandeling werkt de verdoving nog even door. Daarna zal het gevoel langzaam terug komen op uw hoofdhuid. Pas hier kan het enigszins pijn gaan doen.

Haartransplantatie

Heb ik veel pijn na haartransplantatie?

Nadat de verdoving van tijdens de ingreep is uitgewerkt heeft u een hoop kleine wondjes op uw hoofd. Ook zijn veel mensen na de ingreep vermoeid door alle indrukken en door de spanning van een haartransplantatie. Door deze combinatie van factoren krijgen veel mensen vaak hoofdpijn de avond na de ingreep. Daarnaast vormen zich vaak zwellingen en rode plekken op de huid. Niet waar u zich zorgen om moet maken, maar het kan wel gaan jeuken. De hoofdhuid moet echter in alle gevallen met rust gelaten worden in de eerste dagen na de ingreep. De jeuk na haartransplantatie en het niet mogen krabben wordt vaak als het naarste gezien. Dit mag u echter wel voorzichtig koelen met een zak erwten in een theedoek. Ook kunt u gerust een paracetamol slikken tegen de pijn.

Waarom Elite Hair Istandbul

Haartransplantatie bij Elite Hair Istanbul

Nederlandse
begeleiding

100% tevredenheids-
garantie

Kosteloos
consult

24/7 ondersteuning
Via WhatsApp

Gecertificeerde
kliniek

Onbeperkt
aantal Grafts

Adviezen opvolgen voorkomt onnodig leed

Toch gaan er veel verhalen rond over dat een haartransplantatie pijnlijk zou zijn. Een enkele keer kan dit ook voorkomen. Zo willen haarzakjes bijvoorbeeld wel eens gaan ontsteken. Om dit soort situaties te voorkomen is het belangrijk dat u alle adviezen van de kliniek opvolgt wat betreft persoonlijke hygiëne en levensstijl. Zo blijft de kans op complicaties zo klein mogelijk. Mocht er toch iets misgaan of zit u gewoon met vragen en twijfels, schroom dan niet om gewoon contact op te nemen met Elite Hair Istanbul. Wij helpen u graag met tips en adviezen en ook als het helemaal niet gaat dan helpen we u graag.

Haartransplantatie

Pijn donorgebied haartransplantatie

Het donorgebied is het gebied waar de grafts worden geoogst. Meestal is dit gebied op de haarkrans op het achterhoofd. Hier wordt tijdens de behandeling het haar geoogst met een holle naald. Doordat er in de huid wordt geprikt, ontstaan hier ook wondjes. Hier zitten weliswaar geen nieuw geplante haarzakjes, maar dit gebied kan nog wel gaan ontsteken. Probeer ook hier zo veel mogelijk vanaf te blijven als het begint te jeuken of pijn gaat doen. Om eventuele pijn te bestrijden kunt u een paracetamol nemen of de plek koelen met diepvrieserwten of een icepack.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.