Sapphire methode

GRATIS
analyse
t.w.v. €399,-

Bent u geschikt?

Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie

Haartransplantatie inhammen

Sapphire methode met haartransplantatie

Als u er over denkt om een haartransplantatie te laten uitvoeren, dan wilt u natuurlijk weten welke methode het beste is. U wilt een behandeling die zo min mogelijk pijn doet en toch een mooie bos haar als resultaat heeft. Voor iemand die er weinig kennis van heeft, is het lastig om te bepalen welke methode het meest geschikt is. Naast de FUE-ICE methode en DHI methode is er nog een andere methode, namelijk de SAPPHIRE methode. SAPPHIRE is een scherpe antimicrobiële punt die wordt verkregen uit een geharde kristalsteen. Bij de sapphire methode worden alle kanalen op een evenredige manier heropend en op de hoofdhuid blijven er geen littekens achter. De sapphire methode heeft vooral de voorkeur bij patiënten die dun haar hebben en meer haardichtheid willen. De natuurlijke uitstraling verkregen met de Sapphire techniek heeft haartransplantatie comfortabeler gemaakt. De sapphire techniek wordt in zeer weinig klinieken ter wereld toegepast, maar Elite Hair Istanbul heeft intussen er een zekere expertise in verkregen.

Wat is het verschil tussen de Sapphire methode en FUE-ICE methode?

Bij de sapphire methode en ook bij de FUE-ICE methode worden de haarzakjes verwijderd, de kanalen worden geopend en vervolgens vindt het implanteren plaats. Het enige verschil tussen deze methodes is, dat bij de ICE FUE-methode de kanalen geopend worden met een scherpe dunne punt die we ‘laterale spleet’ noemen. Bij de Saffiermethode wordt de kanalen met Saffierbladen geopend. Omdat de saffierenbladen scherper en antibacterieel zijn, is de schade aan de hoofdhuid tijdens het openen van het kanaal veel minder dan vergeleken met ‘laterale spleet’. De kanalen die met de saffierenbladen worden geopend, zijn smaller vergeleken met laterale spleet. Hierdoor zal de huid minder beschadigd raken en de wondjes zullen sneller genezen. Met de saffiermethode kunnen de kanalen gemakkelijk tussen de haren worden geopend zonder de aanwezige haren te beschadigen. De saffierbladen, variëren in lengte tussen 1.0-1.3 en 1.5 mm waardoor de kanalen smaller zijn en strakker geopend kunnen worden. 

Hoe lang is de hersteltijd met de Sapphire methode?

Bij de SAPPHIRE methode is de herstelperiode 7-10 dagen, terwijl bij de FUE-ICE methode de herstelperiode 10-15 dagen is. De SAPPHIRE methode heeft het potentieel om sneller te genezen, aangezien de kanalen smaller zijn. Na een behandeling met de SAPPHIRE methode kan een persoon binnen 2 dagen terugkeren in het sociale leven. De getransplanteerde haren beginnen soms na een behandeling volgens de sapphiremethode al in de 3e maand te groeien. Dat maakt het herstelproces voor patiënten natuurlijk comfortabeler.

Haartransplantatie
Hoe wordt de Sapphire methode uitgevoerd?

1

1. Voorbereiding op de operatie

Allereerst vindt er een consult plaats. De voorlijn en de gebieden waar geïmplanteerd gaat worden, worden volgens de wensen van de patiënt afgetekend. Er wordt een bloedtest uitgevoerd en alleen een deel aan de achterkant (donorgebied) van het hoofd wordt haar weggeschoren. In dit stadium wordt gebruik gemaakt van pijnloze lokale anesthesie.

2

2. Haarzakjes eruit halen

Bij de DHI-methode, zoals bij de FUE-ICE methode, worden haarzakjes weggenomen met behulp van een micromotor, het enige verschil is de implantatiefase. Terwijl bij de FUE-ICE methode tot 6000 haarzakjes geïmplanteerd kunnen worden, is dit aantal bij de DHI-methode beperkt tot 3000 haarzakjes. De belangrijkste reden hiervoor is dat het een procedure is waarvoor deskundigheid, netheid vereist is en het implanteren alleen door een specialist uitgevoerd wordt. Bij de FUE-methode worden kanaalopening en haartransplantatie in 2 verschillende fasen uitgevoerd, terwijl bij de DHI-methode de haartransplantatie in 1 fase wordt uitgevoerd.

3

3. Kanalen openen

Vijftig procent van de vrouwen die de leeftijd van 50 jaar naderen, kan in het algemeen het probleem van haaruitval ervaren. Deze situatie kan zelfs intenser worden na het ingaan van de menopauze. Omdat hormonen de haargroei ondersteunen, begint het haar te veranderen naarmate het hormoon oestrogeen begint af te nemen. Zo treedt het probleem van haaruitval op.

4

4. Implanteren van de haarzakjes

Vijftig procent van de vrouwen die de leeftijd van 50 jaar naderen, kan in het algemeen het probleem van haaruitval ervaren. Deze situatie kan zelfs intenser worden na het ingaan van de menopauze. Omdat hormonen de haargroei ondersteunen, begint het haar te veranderen naarmate het hormoon oestrogeen begint af te nemen. Zo treedt het probleem van haaruitval op.

Voordelen van Sapphire methode
Nadelen van DHI methode

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.