Elite Hair Istanbul

Slapen na haartransplantatie

GRATIS
analyse
t.w.v. €399,-

Bent u geschikt?

Doe hier de test en ontdek of u geschikt bent voor een haartransplantatie

Hoe werkt slapen na een haartransplantatie?

Bij Elite Hair Istanbul krijgen we veel vragen over slapen na haartransplantatie. Er gaan veel verhalen rond over zittend slapen, kussens met bloed en slapeloze nachten in de eerste weken na een haartransplantatie. De adviezen over zaken als slapen na een haartransplantatie vallen onder de nazorg. Wanneer u ook goede nazorg wenst bij een transplantatie, neem dan contact op met Elite Hair Istanbul!

Haartransplantatie inhammen

Waarom moet ik anders slapen na een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep. Hierbij gaat een arts in de huid en dat veroorzaakt wondjes en gekwetste gebieden op uw hoofd. Daarnaast zijn er natuurlijk ook grafts in uw hoofdhuid geplaatst, die moeten eerst rustig kunnen wortelen. Daarom krijgt u ook het advies om stoten, schuren en überhaupt aanraking met uw hoofdhuid te voorkomen. Dat geldt voor uzelf, voor anderen, maar ook voor bijvoorbeeld uw kussen. Wanneer er een hele nacht contact is met het behandelde gebied, kan het voorkomen dat de haarzakjes niet goed aanslaan en er dus geen haar groeit. Daarom moet contact tussen het kussen en het behandelde gebied vermeden worden.

Waarom Elite Hair Istandbul

Haartransplantatie bij Elite Hair Istanbul

Nederlandse
begeleiding

100% tevredenheids-
garantie

Kosteloos
consult

24/7 ondersteuning
Via WhatsApp

Gecertificeerde
kliniek

Onbeperkt
aantal Grafts

In welke houding moet ik slapen na een haartransplantatie

De houding waarin u slaapt is heel persoonlijk. Zaak is dat het behandelde gebied, dus niet het kussen raakt. Daarom is op de zij slapen meestal uitgesloten en blijft alleen de rug over. Wanneer u geen rugslaper bent, kan dat lastig zijn. Om er zeker van te zijn dat u niet wegdraait zijn er een aantal beproefde methoden die u kunt proberen.

  • Kussens plaatsen aan weerszijden in de zij
  • Een nekkussen gebruiken in bed
  • Een hoger kussen gebruiken (helpt ook bij zwelling)
  • Zittend slapen met een nekkussen

Er is hierbij dus geen goede of verkeerde manier van slapen. Het gaat simpelweg om het vermijden van contact tussen transplantatiegebied en kussen. Het is verder helemaal aan u om te kiezen hoe u naar omstandigheden het fijnste kunt slapen

Haartransplantatie

Testimonials

Zij gingen u allemaal voor!

Hoe lang duurt anders slapen na haartransplantatie?

Als u moet veranderen van slaaphouding is dat natuurlijk vervelend, zeker wanneer uw nachtrust daaronder te lijden heeft. Dit is echter wel een van de maatregelen die noodzakelijk zijn op het gebied van nazorg. Net als het vermijden van inspannende activiteiten die transpiratie veroorzaken of het niet douchen en haren wassen na een transplantatie. Dit is nodig om de grafts goed te laten hechten. Hoe lang de verandering van slaaphouding duurt is dus ook helemaal afhankelijk van het herstelproces van uw hoofdhuid. Bij een kleine ingreep en een spoedig herstelproces kunt u al na 3 dagen weer normaal slapen, maar bij een langzamer proces kan dit zo 10 dagen duren.

Hoe bespoedig ik het herstel?

In principe herstelt een transplantatie altijd vanzelf binnen zo’n 10 dagen. Volg hierbij altijd de adviezen van de behandelend arts op. Deze kan u producten of routines adviseren om het herstel sneller te laten verlopen. Verder komt het herstel bespoedigen vooral neer op goed op uzelf letten. Dit betekent dus rust pakken, gezond eten en voldoende vocht innemen. Verder kan het handig zijn om uw persoonlijke hygiëne in acht te nemen, zeker op uw hoofdhuid. Zo is het handig om uw beddengoed regelmatig te vervangen en eventueel de eerste nachten een handdoek over het kussen te leggen om eventueel bloed van de wonden op te vangen.

Nazorg en herstel bij Elite Hair Istanbul

Een haartransplantatie roept veel vragen op, dat begrijpen we maar al te goed. Dat is dan ook de reden dat wij zoveel mogelijk zorgen uit handen proberen te nemen met een geheel verzorgde reis naar Istanbul in Turkije onder Nederlandse begeleiding. Wanneer u nog met onzekerheden zit over een eventuele haartransplantatie en de nazorg ervan kunt u altijd contact met ons opnemen via 085 060 6611 of [email protected]. Wij informeren u graag!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.